Buhalterinių programų klaidų pranešimai

Žemiau pateikiame Hanna sistemoje gaunamų klaidų sąrašą iš buhalterinių programų bei jų sprendimo būdus:

Rivilė sistemos klaidų pranešimai

  1. Nenurodytas kliento kodas - kontaktui, kuriam išrašyta sąskaita nenurodytas Rivilės kodas kontakto kortelėje:

Norėdami kontakto kortelėje įvesti Kodą Rivilėje, susikurkite excel dokumentą bei nurodykite įmonės kodą bei Rivilės kodą:

Pasirinkite kontaktų importą bei įkelkite paruoštą failą. Susiekite laukelius, pažymėkite varnelę Atnaujinti esamus kontaktus bei pasirinkite Importuoti:

  1. Neįvestas padalinio kodas - pasirinkus Sistemos nustatymai - Darbuotojai - pasirinkite darbuotoją, kuris yra sąskaitos pardavėjas ir nurodykite jam Padalinio kodą:

  1. Reikia pasirinkti klientą pirkėją - kontakto kortelėje reikia nurodyti kontakto tipą, kurį atvaizduoja klaidos pranešimas. Jei kontaktas sukurtas Hanna sistemoje, tuomet pakeitimus reikia atlikti Hanna sistemoje, jei kontaktas kurtas Rivilės sistemoje, tuomet pakeitimus reikia atlikti Rivilės sistemoje.

  1. Tokio įrašo nėra  / Toks operacijos kodas nerastas - klaida gaunama, kai sąskaita panaikinama iš Rivilės sistemos, tuomet nebelieka sąsajų tarp sugeneruotos sąskaitos.

  1. Nerastas prekės/paslaugos kodas - sistema atvaizduoja klaidą, kai į sugeneruotą sąskaitą prekė yra įrašoma ranka. Sistemoje generuojant sąskaitas prekes reikėtų pridėti iš prekių modulio. 


  2. Einamieji likučiai gausis neigiami - klaida sistemoje atvaizduojama, kai nėra prekės likučio. Jei prekės likutis yra teigiamas Hanna sistemoje, tuomet šio prekės likučio nebėra Rivilės sistemoje.


  3. Nerastas matavimo vienetas - klaida grąžinama, kai sistemoje nerastas matavimo vienetas. Reikėtų atkreipti dėmesį, jog nurodant matavimo vienetus labai svarbu atsižvelgti į didžiąsias ir mažąsias raides. Gavus šią klaidą reikėtų sutikrinti Rivilės sistemoje įvestus matavimo vienetus su Hannoje įvestais.


  4. Nerastas prekės kodas - klaidos pranešimas informuoja, jog nenurodytas prekės kodas, tokiu atveju sąskaitoje reikia sutikrinti visų prekių kodus, jie turi sutapti su Rivilės sistemoje esančiais, atsižvelgiant į mažąsias bei didžiąsias raides.


  5. Toks dokumento numeris jau yra - klaidos pranešimas nurodo, jog toks dokumentas su nurodytu numeriu jau egzistuoja, todėl sistema negali dar kartą jos sukurti. Šios klaidos sprendimo būdas: ištrinti sąskaitą Rivilėje ir persaugoti ją Hanna sistemoje (atsižvelgiant į integracijos kryptį) arba pasirinkti mygtuką sąskaitos peržiūros formoje Siųsti į: Rivile.


  6. Neprieinamas periodas - informuoja, jog sąskaitoje nurodytas periodas priklauso tam laikotarpiui, kuriam nebegalima kurti/redaguoti sąskaitų. Šis periodas yra užrakintas Rivilės sistemoje.


  7. Mokesčio kodui pasibaigęs terminas - grąžinama klaida iš Rivilės pusės, šiuo atveju reikėtų kreiptis į Rivilės atstovus.


  8. Nėra tokio pardavimo menedžerio - klaidos pranešimas atvaizduojamas, kai kliento atsakingas asmuo neturi nurodyto Rivilės kodo darbuotojo kortelėje.


  9. Egzistuoja toks kliento kodas - klaidos pranešimas informuoja, jog kontaktas jau egzistuoja Rivilės sistemoje su tokiu kliento kodu. Kontaktą reikėtų pašalinti iš Rivilės sistemos, tuomet iš Hanna sistemos šis kontaktas persikels ir prisiskirs Rivilės kodas. 


  10. Pardavimo kaina išeina iš leistinų ribų - ​Rivilėje uždėtas pardavimo kainos kontroliavimas (jog kainos neparsiduotų žemiau nustatymos ribos). Šiuo atveju reikėtų išjungti pardavimo kainos kontrolę Rivilės sistemoje.

  1. Menedžerio pasirinkimas šiame modulyje draudžiamas! - Rivilės sistemoje reikėtų pakoreguoti menedžerio kortelę ir pažymėti varnelę Pardavimai:

  1. Prekės/paslaugos kodui pasibaigęs terminas - prekės kortelėje Rivilėje yra uždėtas požymis Terminuota bei nurodytos termino datos.

  1. Nėra tokio kliento - klaida informuoja, kad klientas buvo ištrintas Rivilės sistemoje arba Rivilės sistemoje toks klientas su nurodytu Rivilės kodu neegzistuoja.

  1. Dokumentas tokiu dokumento ID jau yra (Pirkvazid=*****) - sistema informuoja, jog Pragmos duomenų bazėje jau yra toks dokumentas su tokiu dokumento ID. Tokia situacija įvyksta, kai ne pirmą kartą perduodamas dokumentas ir kadangi Pragmoje toks įrašas jau egzistuoja, tuomet web servisas jo nebepriima. Pranešime nurodytas PirkVazID yra Pragmos sistemos dokumento įrašo ID - jis patvirtina, kad toks dokumentas jau egzistuoja.

Ši klaida gaunama kai sąskaitos pakartotinai siunčiamos į Pragmą. Pragma neturi galimybės atnaujinti sąskaitos. Redaguojant sąskaitas Hanna sistemoje ir norint, kad jos nukeliautų į Pragmą, reikėtų pirmiausia ištrinti sąskaitą Pragmoje. Priešingu atveju bus gaunama klaida, kad sąskaitos jau egzistuoja.


  1. ERROR: prekės nėra prekių sąraše - suformuotame pardavimo dokumente yra pridėta prekė, kuri jau nebeegzistuoja Hanna arba Pragmos sistemoje.
Ar radote tai ko ieškojote? Dėkojame už Jūsų įvertinimą Nepavyko įskaityti Jūsų vertinimo. Bandykite dar kartą.